Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Doorslaand vocht behandelen: 3 methodes & hun prijzen

Doorslaand vocht is een vochtprobleem dat zich voordoet bij poreuze muren. Neerslag wordt hierbij opgeslorpt door de buitenmuur, waarop het vocht zich verder verspreidt in de muren. Hierdoor kunnen ook vochtplekken aan de binnenzijde van de muur ontstaan. In dit artikel bespreken we 3 mogelijke oplossingen voor doorslaand vocht en hun prijzen.

 

3 mogelijke oplossingen voor doorslaand vocht

Doorslaand vocht wordt behandeld door de buitenmuur te beschermen tegen ongunstige weersomstandigheden. Het is namelijk via de buitenzijde dat het vocht de woning binnendringt. De buitenmuur behandelen tegen doorslaand vocht kan op 3 manieren gebeuren: het impregneren van de gevel, een behandeling met vochtwerende verf of het vernieuwen van de gevelbekleding.

 

Oplossing 1: muren impregneren

Bij het impregneren van de buitenmuur wordt een beschermlaag op de buitenmuur aangebracht, waardoor je doorslaand vocht vermijdt of kan tegengaan. Bovendien zorgt het impregneermiddel ervoor dat vuil zich minder makkelijk op de muur kan vastzetten; je kan dus langer genieten van een propere gevel.

Vóór de gevelimpregnatie moet de buitenmuur wel gereinigd worden. Dan zal het impregneermiddel zich beter kunnen vastzetten. Eventuele beschadigingen moeten ook eerst hersteld worden alvorens aan de behandeling te kunnen beginnen. Meer info over de voordelen en de werkwijze voor het impregneren van de gevel lees je in dit artikel.

Prijs: 8 à 12 euro per m2 (excl. reiniging en eventuele herstellingen)

Wil je je gevel laten impregneren door een vakman?
Vraag hier offertes aan bij professionele vochtbestrijders.

 

buitenmuur impregneren tegen doorslaand vocht

 

Oplossing 2: doorslaand vocht behandelen met vochtwerende verf

Er bestaan speciale verfsoorten voor buiten die de gevel goed beschermen tegen doorslaand vocht. Het kan gaan om een preventieve maatregel tegen dit vochtprobleem, maar ook om een behandeling eens het probleem zich effectief voordoet. Door je buitenmuren te verven kan je je woning een frisse uitstraling geven door eens te kiezen voor een andere kleur.

Ook hier is het belangrijk om te werken op een schoongemaakt oppervlak. De buitenmuren moeten dus eerst gereinigd worden. Voor meer info over het gebruik van vochtwerende verf kan je terecht in dit artikel.

Prijs: 20 à 40 euro per m2

Wil je je gevel laten schilderen met vochtwerende verf?
Vraag hier gratis en vrijblijvend prijzen op maat aan bij professionele schilders.

 

doorslaand vocht behandelen met vochtwerende verf

 

Oplossing 3: nieuwe gevelbekleding

Ziet je gevel er niet meer mooi uit en heb je vaak last van doorslaand vocht, dan is een nieuwe, waterdichte gevelbekleding misschien wel de oplossing.

Een nieuwe gevel is vanzelfsprekend duurder dan impregneren of schilderen maar biedt toch enkele interessante voordelen. Zo kan je van de gelegenheid ook gebruikmaken om je buitenmuren te isoleren en zal je woning er weer als nieuw uitzien. Ook wanneer je raamopeningen wilt vergroten of verkleinen is deze oplossing tegen doorslaand vocht aan te raden.

Prijs: vanaf 40 euro per m2 (excl. isolatie). Afhankelijk van het gekozen materiaal kunnen de prijzen snel oplopen.

Een nieuwe gevelbekleding laten plaatsen?
Vraag hier gratis en vrijblijvend prijzen op maat van jouw project aan.

 

doorslaand vocht bestrijden nieuwe gevelbekleding

 

Tip: voer de werken uit aan het eind van de zomer

Doorslaand vocht behandelen gebeurt best wanneer de gevel een lange periode van warmte en droogte heeft gekend, bijvoorbeeld aan het eind van de zomer. Dit zal het uitdrogen aanzienlijk versterken. Het is ook mogelijk om de gevel eerst droog te blazen met een warmtekanon.

 

Belang van een correcte vochtdiagnose

Bovenstaande oplossingen gelden alleen voor de bestrijding van doorslaand vocht. Voor optrekkend vocht, een vaak voorkomend vochtprobleem waarbij het water via het grondniveau in de muren trekt, zijn er andere behandelingsmethodes. Deze methodes en hun prijzen ontdek je in dit artikel.

Het is dan ook van cruciaal belang om een correcte diagnose van het vochtprobleem te stellen. Op die manier kan de juiste bestrijdingsmethode bepaald worden. Hiervoor doe je het best een beroep op een professionele vochtbestrijder.

 

Offertes voor vochtbestrijding ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerd vochtbestrijder en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Gespecialiseerde vochtbestrijders