Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Vochtbestrijder zoeken: 5 handige tips

Vochtige plekken op je schilderwerk? Loskomend behang in de hoeken van de kamer? Het zijn vaak symptomen van een ernstiger vochtprobleem. Het lijkt misschien goedkoop om deze zelf aan te pakken, maar niets is minder waar. Zonder voorafgaande vochtanalyse kunnen de gevolgen nefast zijn. Wat doe je dan wel? Een professionele vochtbestrijder zoeken. 5 praktische tips om de juiste vakman te vinden!

Ga snel naar:
Wanneer vochtbestrijder zoeken?
Hoeveel kost een vochtbestrijder?
Waarom een expert inschakelen?

Vind hier je vochtbestrijder

 

 

Vochtbestrijder zoeken: 5 tips

Vochtproblemen moeten tijdig, professioneel en grondig aangepakt worden voor een definitieve oplossing. Daarom reken je best op de ervaring en expertise van een vochtbestrijder in je buurt. Maar hoe vind je nu precies de meest geschikte vakman? Onderstaande tips helpen je verder in je zoektocht:

 

erkende vochtbestrijders zoeken

 

 1. Contacteer meerdere vochtbestrijders

  Het zoeken naar de meest geschikte expert start met de aanvraag van verschillende offertes. Wij brengen je gratis in contact met verschillende vochtbestrijders actief in je regio. Binnen enkele werkdagen kom je in contact met 2 à 3 professionals. Spreek met hen af voor een plaatsbezoek. Zo kunnen ze een vochtanalyse uitvoeren.

 2. Staar je niet blind op de prijs & vergelijk offertes

  Op basis van hun analyse ontvang je diverse prijsvoorstellen op maat. Nu kan je deze vergelijken. Staar je echter niet blind op de prijs. Hoewel dit een beslissende factor is, zegt het niet alles over een vakman. Hecht daarnaast ook belang aan het volgende: wat is volgens hem de oorzaak van het probleem? En welke oplossing(en) stelt hij voor? Wat zit er wel en niet in de prijs inbegrepen (bv. huur van een stelling)? Rekent hij voorrijkosten aan?

 3. Kies een vochtbestrijder o.b.v. specialisatie

  Is het vochtprobleem te wijten aan een vochtige kelder? Schakel dan meteen een vakman in met expertise in kelderdichting of -drainage. Gaat het daarentegen om een lek? Vertrouw dan op een lekdetectiebedrijf. Gaat het om een daklekkage? Dan is een dakwerker de meest aangewezen vakman.

 4. Vergeet de afwerking niet

  Een betrouwbare vochtbestrijder neemt niet alleen de oorzaak van het vochtprobleem weg. Hij zorgt ook voor een nette afwerking. Maakt hij bv. gaten in de muren om vochtwerende gel in te spuiten? Dan maakt hij die nadien netjes weer dicht. Onthou wel dat een vochtbestrijder geen loodgieter, dakwerker of gevelwerker is. Hij spoort en lost enkel het vochtprobleem zelf op. Voor het herstel van de vochtschade heb je een andere vakman nodig.

 5. Bekijk reviews en referenties

  Niets is zo betrouwbaar als de mening van de klanten. Vind je online veel lovende reviews terug over de firma? En wat staat er allemaal in die reviews? Zo kan je bv. achterhalen of de vochtbestrijder een goede prijs-kwaliteitsgarantie biedt, of hij uitgekiende vochtdiagnoses aflevert, of hij de werken netjes uitvoert en afwerkt, of hij klantvriendelijk is en zijn beloftes nakomt, … Deze info helpt je met het zoeken én vinden van de beste vochtbestrijder.

Vochtbestrijder zoeken? Vind online vochtbestrijders via onze gratis offertedienst en kom zo gratis in contact met vakmannen actief in je omgeving. Ga hier van start.

 

Wanneer vochtbestrijder zoeken?

De gevolgen van vocht verschijnen pas als de onzichtbare schade al groot is. Je doet er goed aan om bij het eerste vermoeden van vochtproblemen al een vochtbestrijder te zoeken. Die analyseert de kern van het probleem en biedt op basis van die uitgekiende analyse een oplossing op maat aan. Het kan gaan om:

 • Opstijgend vocht: in dit geval trekt grondwater langs de muren omhoog. De meest voorkomende oplossing is het injecteren van de muren met een vochtwerend middel. Een andere methode is het plaatsen van een waterkering, maar dit wordt minder frequent gedaan.
 • Doorslaand vocht: vaak is een poreuze gevel de boosdoener. Door scheuren in de gevelbekleding, loszittende specie of verweerde bakstenen dringt slagregen de gevel binnen. In dit geval opteert een vochtbestrijder voor een gevelimpregnatie of het plaatsen van nieuwe gevelbekleding.
 • Condensatievocht: merk je op dat je ramen vaak condens vertonen? Dan heb je te maken met een te hoge luchtvochtigheid in huis. Helpt het niet om de kamer frequent te verluchten? Dan heb je een aangepast mechanisch ventilatiesysteem nodig.
 • Lekkage: om een lekkage professioneel en duurzaam te verhelpen, is een precieze lokalisatie van het lek noodzakelijk. Het kan namelijk afkomstig zijn van verschillende plekken, zoals het dak, een waterleiding, de afvoer, … Bij vermoeden van een lekkage schakel je best een lekdetectiebedrijf in.
 • Water in de kelder: doordat een kelder of kruipruimte zich ondergronds bevindt, is deze ruimte kwetsbaar voor vochtproblemen. De oorzaak kan liggen bij beschadigde keldermuren, regeninslag, opstijgend grondvocht, … Een professioneel vochtbestrijder weet hier raad mee.
 • Schimmel verwijderen: salpeter, huis- en kelderzwammen, zwarte aanslag, … tasten niet alleen je woning aan, maar zijn op termijn ook nefast voor je gezondheid. Het zijn broeihaarden van bacteriën die vochtproblemen impliceren. Een expert kan veilig schimmels in je woning verwijderen en uiteraard eerst ook de oorzaak aanpakken.

Zeker zijn van een definitieve oplossing van jouw vochtprobleem? Via onze offertepagina kan je vrijblijvend contact opnemen met meerdere vochtbestrijders actief in je buurt.

 

Hoeveel kost een professionele vochtbestrijder?

De prijs voor de diensten van een vochtexpert hangt af van verschillende factoren. De belangrijkste zijn de vochtdiagnose, de voorgestelde bestrijdingsmethode en het aantal arbeidsuren. Een overzicht:

OorzaakOplossingKosten
Opstijgend vochtMuren injecterenVanaf € 100 per lopende meter (excl. btw)
Muren onderkappenGem. € 100 à 175 per lopende meter (excl. btw)
Waterkering plaatsenGem. € 75 à 150 per lopende meter (excl. btw)
Doorslaand vochtMuren impregnerenGem. € 8 à 12 per m² (excl. btw)
Nieuwe gevelbekledingGem. € 40 à 200 per m² (excl. btw & isolatie)
Condensatievocht(Mechanisch) ventilatiesysteemVanaf € 1.500 (excl. btw)
Lekkage LekdetectieGem. € 300 à 500 (excl. btw)
Lek herstellenAfhankelijk van het probleem
Vochtproblemen kelderKelderbekuipingGem. € 50 à 100 per m² (excl. btw)
KelderdrainageGem. € 3.000 à 10.000 (excl. btw)
Kimnaad waterdicht makenVanaf € 100 per lopende meter (excl. btw)
Schimmel verwijderenZwarte schimmel bestrijdenGem. € 25 à 35 per m² (excl. btw)

LET OP: dit zijn richtprijzen. Onthoud dat een duurzame en professionele oplossing van de vochtproblematiek een grondige analyse vergt. Wil je een diagnose aanvragen bij vochtbestrijders actief in je regio? Vul dan vrijblijvend ons contactformulier in.

 

vochtbestrijder zoeken

Waarom vertrouwen op een vochtbestrijder?

Dankzij z’n vakkennis en ervaring ben je verzekerd van een duurzame oplossing met een vochtbestrijder. Je kan namelijk rekenen op…

 • Professionele vochtdiagnose: voordat je expert een bepaalde vochtbehandeling voorstelt, voert hij eerst een grondige vochtdiagnose uit. Daarvoor gebruikt hij gespecialiseerde meettechnieken. Dit stelt hem in staat de exacte locatie en oorzaak van het probleem te achterhalen.
 • Advies op maat: op basis van de diagnose kan hij je één of meerdere geschikte bestrijdingsmethoden voorstellen. Samen met jou bespreekt hij de haalbaarheid van die oplossingen, hun uitvoer en de prijs.
 • Snelle, efficiënte uitvoering: ben je akkoord met zijn voorstel? Dan gaat hij aan de slag. Hoeveel tijd de werken precies in beslag nemen, hangt af van de omvang en complexiteit van het probleem.
 • Aangepaste apparatuur: een ervaren vochtbestrijder beschikt over de juiste apparaten, aangepaste meetapparatuur, kwalitatieve producten, … om veilig, duurzaam en kwalitatief werk af te leveren.
 • Nette afwerking: heeft je vochtbestrijder een nieuwe kelderdichting geplaatst? Heeft hij via gaten in buitenmuren een waterkerende gel geïnjecteerd? Dan herstelt hij wat hij kan en ruimt hij nadien alles netjes op.
 • Officieel rapport: in bepaalde situaties is de vochtbestrijding gedekt door de verzekering. Om hiervan te kunnen genieten, moet je een officieel rapport voorleggen aan je verzekeraar. De juiste expert kan hiervoor zorgen.

 

Vergelijken loont: vraag offertes aan bij meerdere vakmannen

Wanneer je een vochtbestrijder zoekt, loont het zeker de moeite om verschillende professionals te contacteren. Niet elke vakman heeft immers dezelfde specialisatie. Bovendien kunnen prijzen ook variëren van vakman tot vakman. Door goed offertes te vergelijken, ben je er niet alleen zeker van dat je de juiste vochtbestrijder vindt, maar kan je ook nog eens besparen op de prijs! Kom in contact met meerdere vochtbestrijders via onderstaand offerteformulier:

 

Offertes voor vochtbestrijding ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerd vochtbestrijder en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

 • Gratis
 • Vrijblijvend
 • Vergelijk & Bespaar
 • Gespecialiseerde vochtbestrijders