Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Schimmel in huis voorkomen

Heb je last van schimmel in huis, dan moet je dat probleem zo snel mogelijk aanpakken. Het is namelijk funest voor je huis en je gezondheid. Maar schimmel in huis voorkomen, is natuurlijk nóg beter. Er zijn een aantal tips om de kans op schimmelvorming in huis zo laag mogelijk te houden. In dit artikel lees je alles over schimmel in huis voorkomen en bestrijden.

Ga snel naar:
Hoe schimmel in huis voorkomen?
Schimmel in huis bestrijden
Prijs bestrijden schimmel in huis
Voordelen expert inschakelen
Ontvang vrijblijvend offertes

 

 

Hoe ontstaat schimmel in huis?

Schimmel ontstaat altijd als gevolg van vocht. Heb je dus schimmel in huis? Dan kan je er zeker van zijn dat je ook een vochtprobleem hebt. De keuken en de badkamer zijn ruimtes die hier gevoeliger voor zijn. In de keuken hangt namelijk veel stoom door het koken en in de badkamer is er een hoge luchtvochtigheid door het water van je douche of bad.

Wil jij definitief af van schimmel in huis? Schakel dan een vochtspecialist in. Ontvang gratis en vrijblijvend offertes van meerdere experts in jouw buurt via onze offerteservice.

schimmel in huis voorkomen

 

Hoe schimmel in huis voorkomen?

Voorkomen is uiteraard beter dan genezen. Er zijn een aantal dingen die je kan doen om schimmel in huis tegen te gaan. Hieronder een aantal belangrijke tips:

 

1. Vermijd te veel damp in huis

Om schimmelvorming te voorkomen, is het belangrijk om na te denken over hoeveel vocht je in huis produceert. Activiteiten als wassen, koken, douchen… zijn de voornaamste boosdoeners. Het is bv. verstandig om bij het douchen een raam open te zetten, de was niet binnen te drogen, de afzuigkap altijd te gebruiken bij het koken, …

 

2. Zorg voor de juiste temperatuur en luchtvochtigheid

Zorg dat het binnen niet te warm, maar zeker ook niet te koud is. Bij lagere temperaturen (onder de 15 °C) zal vocht namelijk sneller condenseren en dat zorgt voor schimmels. Bovendien moet je ook de luchtvochtigheid in de gaten houden. Die ligt idealiter tussen 40 – 60%. Ben je op zoek naar een luchtontvochtiger om de vochtigheid te verlagen? Neem dan een kijkje in onze webshop!

 

3. Ventileer je woning

Met goede ventilatie kan je al een hoop problemen voorkomen. Je kan ervoor kiezen om roosters of een ventilator te plaatsen. Maar als je op zoek bent naar een duurzame oplossing, investeer je beter in een mechanisch ventilatiesysteem dat voortdurend lucht ververst. Ben je op zoek naar een installateur voor zo’n ventilatiesysteem? Ontvang hier gratis en vrijblijvend offertes van verschillende professionals!

 

4. Wees alert voor vochtproblemen

Een verborgen vochtprobleem is meestal de basis van schimmelvorming in huis. Denk maar aan optrekkend vocht, doorslaand vocht, lekkages, condensatievocht, … Het is essentieel om die vochtproblemen op te lossen. Schakel altijd een professionele vochtbestrijder in voor een correcte behandeling.

 

Schimmels in huis niet kunnen voorkomen? Schakel een expert in!

In de eerste plaats wil je natuurlijk schimmel in huis voorkomen. Heb je echter al een vochtprobleem in je woning? Dan pak je dat eerst aan. Omdat er meerdere oplossingen kunnen zijn, is het een goed idee om een expert in te schakelen. Lees hieronder meer over de mogelijke oplossingen.

Op zoek naar een vochtspecialist om schimmel in jouw woning aan te pakken? Ontvang dan gratis en vrijblijvend offertes van verschillende vakmensen. Start je aanvraag hier!

 

Schimmel in huis bestrijden

Wat kan je doen tegen schimmel in huis? Het is in ieder geval áltijd een gevolg van een onderliggend vochtprobleem. Dit moet je dan eerst oplossen om de schimmel doeltreffend te bestrijden. Veel voorkomende vochtproblemen zijn condensatievocht, doorslaand vocht en optrekkend vocht:

 

1. Schimmels als gevolg van condensatievocht

Condensatievocht ontstaat door afkoeling van warme lucht. Denk maar aan hete stoom die tijdens het koken ontstaat en neerslaat op tegels en ramen. Als de vochtige lucht niet kan ontsnappen, zorgt dit op termijn voor schimmels.

Oplossing: om schimmels als gevolg van condensatievocht tegen te gaan, is het belangrijk om regelmatig te verluchten. Daarnaast kan je investeren in een mechanisch ventilatiesysteem dat de vuile lucht in je woning continu ververst.

 

2. Schimmels als gevolg van doorslaand vocht

Doorslaand vocht ontstaat als er problemen zijn met de vochthuishouding van de gevel. Kan je gevel niet goed uitdrogen? Dan zet het vocht zich door in de binnenmuren, waardoor schimmels daar vrij spel krijgen. Doorslaand vocht komt vaak voor bij oudere woningen waarvan de buitengevel is beschadigd.

Oplossing: doorslaand vocht bestrijd je door je muren te impregneren. Daarbij brengt een specialist een beschermlaag op de muur aan. Een alternatief is een nieuwe gevelbekleding. Dat is een duurdere oplossing, maar je kan dan van die gelegenheid gebruik maken om te isoleren.

 

3. Schimmels als gevolg van optrekkend vocht

Optrekkend vocht is grondvocht dat door de fundering in de muren trekt. Door het ontbreken van een degelijke waterkering raken de muren verzadigd en worden ze nat. Dit brengt schimmels, maar ook salpeteruitslag met zich mee. Dat is een droge, witte uitslag die goed te zien is op bakstenen muren.

Oplossing: optrekkend vocht behandel je meestal door je muren te injecteren. Dan boort een vochtspecialist kleine gaatjes in de muur, en vult die met een vochtwerende gel of vloeistof. Het product zet uit in het metselwerk en voorkomt dat vocht opnieuw kan verspreiden

 

TIP: wil je zeker zijn van de oorzaak van je vochtprobleem? Schakel dan een expert in. Die analyseert jouw specifieke situatie en stelt op basis daarvan een plan van aanpak voor. Je kan via onze offerteservice gratis en vrijblijvend offertes aanvragen bij verschillende specialisten in je buurt.

 

Prijs bestrijden schimmel in huis

Heb je schimmel in huis niet kunnen voorkomen? Dan is het belangrijk dat je het probleem zo snel mogelijk aanpakt. Een professional analyseert de situatie en zoekt een gerichte oplossing. Hieronder vind je richtprijzen per mogelijke oplossing:

Soort vochtprobleemOplossingGemiddelde prijs (excl. btw)
Optrekkend vochtMuren injecterenvanaf € 100 per lopende meter
Doorslaand vochtMuren impregneren€ 8 - 12 per m²
Nieuwe gevelbekledingvanaf € 40 per m²
CondensatievochtMechanisch ventilatiesysteem€ 3.000 à 7.000

LET OP: dit zijn slechts richtprijzen. Het uiteindelijke prijskaartje kan nog variëren. Ben je op zoek naar een specifiek prijsvoorstel voor schimmelbestrijding in je huis? Dan kan je gratis en vrijblijvend offertes aanvragen bij vochtspecialisten in je buurt via onze offerteservice.

 

schimmel in huis voorkomen injecteren

 

Voordelen expert inschakelen

Schimmels en vochtplekken kan je zelf verwijderen. Wil je echter zeker zijn dat het probleem definitief is opgelost? Dan heb je de hulp van een professional nodig. Zo’n vochtbestrijder brengt heel wat voordelen met zich mee. Een aantal van deze pluspunten op een rijtje:

  • Gericht advies: waar komt de schimmel in je huis vandaan? Welke oplossingen zijn mogelijk? Welke materialen gebruik je? Een vochtspecialist begint niet zomaar met de klus. Eerst analyseert die de situatie om op basis daarvan gericht aan de slag te kunnen gaan.
  • Correcte uitvoering: een expert heeft ervaring met het bestrijden van schimmels in huis en doet dat dus ook altijd vakkundig. Dat levert jou een optimaal resultaat op. Bovendien sta je niet voor onverwachte scenario’s en weet je van tevoren hoeveel de klus je gaat kosten.
  • Kwalitatieve materialen: een vochtbestrijder maakt alleen gebruik van de beste materialen en meest geschikte producten om schimmel in huis te verwijderen. Meestal kan een expert deze ook voor een lagere prijs inkopen dan particulieren.
  • Definitieve oplossing: als je een vochtspecialist inschakelt, ben je zeker dat de schimmel definitief wegblijft. Een expert gaat namelijk steeds op zoek naar de meest duurzame en effectieve oplossing voor jouw vocht- en schimmelprobleem.

 

Definitief af komen van schimmel in huis? Schakel een specialist in!

Een vochtspecialist inschakelen, is de enige garantie op een definitieve oplossing voor jouw schimmelprobleem. Als je zelf aan de slag gaat, zullen de oplossingen van korte duur zijn. Wil je definitief van je schimmelprobleem af? Vraag dan om hulp bij een expert.

Zoek je naar een vochtbestrijder om het schimmelprobleem in jouw huis aan te pakken? Ontvang dan gratis en vrijblijvend offertes van verschillende specialisten in jouw buurt via het offerteformulier hieronder:

 

 

Offertes voor vochtbestrijding ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerd vochtbestrijder en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Gespecialiseerde vochtbestrijders